Inlägg · Mönster · Mina favoriter

Mönster popcorn dregglis

Suttit och virkat dregglisar till mina barnbarn som jag skall ha här hemma när de kommer på besök. Ibland har dom med det och ibland glömmer dom, och kökshandduken vi brukar använd runt halsen när dom skall äta blir ju något för tjockt kan jag lova. Så jag har virkat upp lite dregglisar som kan ligga här . Lite längre ner på sidan så hittar ni mönster.

Jag har några mönster på dregglisar, men nu har jag skrivit ett nytt mönster på en trekantdregglis som ni hittar här. Men även länkar till de andra mönstren hittar ni här nedan.

Mönster till en enkel 3 kants dregglis hittar ni Här , Mönster till spetskrage dregglis hittar ni Här

Jag har virkat i Tilda garnet men så klart rekommenderar jag Tilda Bamboo eller Tilda Eco cotton från Svarta Fåret.

Om ni undrar över något så hör bara av er i kommentarsfältet så svarar jag så fort jag kan

Hälsningar Camilla Jirasek

5 kommentarer på “Mönster popcorn dregglis

 1. Hej Camilla,
  Håller precis på att börja virka efter din popcornmönsterdregglis och det uppstår stora frågetecken hehe. På varv två står det 3 lm + 2 st i 1:a m, 4st, (2st + 2lm +2st i lmb) 4 st, 3 st i sista m. Så vad betyder detta egentligen, efter första delen ska de blir 6 stolpar på raken 4st, (2 st 2lm…)? eller står st för stycken och inte stolpar på vissa ställen?
  Tacksam för förklaring då det var ett fint mönster men får inte ihop detta. =)
  Mvh/ Anna

  Gilla

  1. Hej ja det är inte alltid lätt att läsa mönster och jag är så dålig på att skriva men skall här försöka hjälpa dig. 3 lm det är ju 1:a stolpen(st) på varvet sedan virkar du 4 stolpar som vanligt, sedan så är du vid mitten och där sker då ökningen alltså 2 stolpar+2 luftmaskor + 2 stolpar i luftmaskan i mitten) sedan virkar du 4 stolpar på rad och avslutar varvet med 3 stolpar i sista maskan. Hör av dig om du behöver mera hjälp. Kram camilla

   Gilla

 2. Hejsan! Håller på att virka popcorn dregglis enl ditt mönster. På rad fyra är väl bara stolpar? Enl mönster så kommer det efter lmb puffar åter? Ska luftmaskbågen i rad fyra ej vara 2st 2lm 2st? Är ganska ny på att virka nämligen. Jättefina dregglisar förresten, hoppas kompisen blir glad för presenten 🤩❤️

  Gilla

 3. Hej, skulle gärna vilja virka efter ditt dregglismönster, de är såå fina. Är det nåt för en oerfaren virkare tro?!

  Gilla

  1. Hej Tina. Ber så om ursäkt för jag inte hört av mig tidigare. Ja dessa är så lätta. Sedan så kan man göra vilket mönster som helst bara man gör ökningarna i mitten och i början/slut på varje varv så då blir det bra. Du kan ju även använda ett mönster på en trekantsjal då man bara slutar när dregglisen är lagom stor. Lycka till och önskar dig en trevlig sommar. Kram Camilla

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s