Inlägg · Mönster

Virkad Granny wheel square / Happy red blanket

Wow!! vad nöjd jag blev för att denna filten blev så snygg i rött och turkost. Jag tänkte att Jaja!! det blir vad det blir men med det turkosa prickarna och pompom kanten runt så lyfte den till en helt annan nivå.

Jag skall här beskriva hur jag gjorde denna filten och vart ni kan hitta mönstret.

Mönstret hittar ni Här: http://minspiration.blogspot.com/2010/04/granny-wheel-square.html

  • Virkat med virknål nr 3
  • Tilda från Svarta Fåret – Färg Röd nr 46, ljusturkost nr 79, turkos nr 89, gulgrön nr 87
  • Garnåtgång; ca 4 röda, 1 ljusturkos och lite av övriga färger som jag har virkat i mitten på rutorna.
  • Mått efter blockning: ca 58 x 90 cm , Jag har gjort 24 rutor.
  • Mönster/tutorial på pompom kanten hittar ni här: http://camillaslivsstil.blogspot.com/search?q=pom+pom

Virkade ihop rutorna aviga mot aviga och med fastmaskor. Sedan virkade jag 3 varv med halvstolpar runt hela pläden. Sista varvet är med turkost och virkat fm, sedan börjar jag i ett hörn och virkar pompom runt hela. (Vill du ha längre avstånd mellan pompomen så virka flera luftmaskor och hoppa över flera m,)

Har ni frågor så bara skriv här nedan i kommentarsfältet så hjälper jag er så gott jag kan

Hoppas ni har blivit inspirerade Kram Camilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s