Inlägg · Mönster

Baby plädar till tvillingar – Granny Wheel Square

Sitter här tidig måndag morgon och tänker på hur fort sommaren flög förbi. Visst hade vi fina dagar men inte tillräckligt för att jag skall vara nöjd. Mina älskade blommor ute har Aldrig åkt ner i skottkärran så tidigt som i år. Vind och regn tog kol på blommorna som aldrig fick återhämta sig mellan skurarna, så nu är det städat och fint runt huset och endast mina palmer och pelargonier är kvar.

Har virkat mycket det senaste och speciellt Granny Wheel square som är så snygg i alla färger och färgkombinationer och fick en beställning på 2 plädar till tvillingpojkar som skall nedkomma i september. Plädarna är mindre då dom skall vara i barnvagn så jag virkade 24 rutor per pläd och några varv runt som ram + pompom kanten.

Sedan så önskades en bokstav på pojkarnas namn på pläden så då virkade jag en bubblestitch ruta och det blev väldigt bra. Har virkat bokstäverna efter mönster från Bautawitch och använt mig av virknål nr 4 och virkade även ett fastmaskevarv runt rutan i den grå färgen så inte för mycket av rutan försvinner in i den virkade ramen.

Jag har virkat dessa plädar i Catona från Scheepjes och färgerna är isblå 509, gråa – 242, 172, 106, Virkat med virknål nr 3,5 och rutan i 4.0. Men nu blir det att virka annat för ett tag och söka efter en annan ruta och virka till andra plädar som jag skall ge bort i höst.

Emma min äldsta dotter och sambo väntar sitt andra barn, och om det blir en tjej eller kille får vi reda på den 16 sep. Så mera filtar blir det att virka. Emma uppskattar virkat då hon själv och har att virka men inte har så mycket tid för det just nu, och en pläd till barnvagnen går ju rätt så fort att göra.

När mina barn var små så älskade dom små filtar som dom hade i dockvagnen så jag hoppas även dessa blir till användning, filtar är ju tänkt att man skall använda så om dom slits sönder dom så är ju bara positivt för då är dom ju omtyckta och till nytta.

Alltså så mycket jag har fått virkat den senaste månaden är rekord måste jag säga. Men det är väldigt härligt att kunna koncentrera mig till detta och inte ha shoppen som krävde mycket mycket mycket tid, och som jag faktiskt inte ångrar en minut att jag lade ner. Visst saknar jag kontakten med kunderna men många av er följer mig på Facebook och instagram och det är väldigt kul, och att ni fortfarande ställer frågor m.m så det känns härligt att få hjälpa till även nu.

Nu kan jag bara sitta och virka och göra det som är det roligaste jag vet, och kunna dela med mig av det till er. Efter att inte skrivit så mycket i bloggen på några år så måste jag nästan börja träna på att formulera mig och skriva om sådant som jag vill dela med mig av till er, och även göra flera färgkartor som gör ert val av färger lättare. Dom har blivit väldigt populära och du hittar dom här uppe på sidan, så kika gärna in och kolla.

Nu har jag fått packat filtarna och skrivit ut skötselråd och skickat dom till sitt nya hem. Håller på och färdigställer en sjal som jag virkat i Tilda och kommer dela med mig mönstret till er, den kommer bli super nice att ha i höst och som inte är för stor och tjock utan alldeles helt lagom.

Ta hand om er så hörs vi snart igen.

Kram Camilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s