Mönster

Turkos pläd – Granny wheel square blanket

1:a augusti och nu närmar sig hösten…Ja! ja! jag vet att det fortfarande är sommar MEN! för mig så är augusti höst. Det är nu jag börjar planera för höstens virkning och inredning. Jag är väldigt nödig gällande inredning, så det blir många timmar framför datorn och kollar efter kuddfodral, ljusstakar, och andra detaljer som gör höstkvällarna mysiga. Det kommer även bli att man virkar sig en sjal eller två och då skall man hitta mönster och garn till det.

I augusti skall vi tapetsera och inreda rummet jag hade till garnrum när jag hade webbshopen och då blir det helt nytt alltihopa. Skall tapetsera i Linen tapeter från Borås Tapeter och införskaffa ett bredare skåp som skall målas i en nyans mörkare än tapeterna som går i ljusljus grått. Där skall jag sedan ha mina garn för jag har mätt och måttat och det blir perfekt för mina garn, och mina barnbarn kommer inte att kunna röra dom. Garnen är som mina juveler så dom vill ja ha ordning på. Men detta projektet kommer att på börjas om några veckor.

Sedan så fick jag en beställning på 2 plädar till tvillingpojkar som skall födas i september så jag har att göra ett tag 🙂 Skall även virka lite annat så det inte blir så enformigt och skönt att variera sig lite.

Äntligen är den värsta värmen över och man kan sitta inne och mysa, se på film och virka. Har blivit frälst av att virka Granny Wheel Square som är lätt att virka och himla snygg. Har några vänner som får barn inom kort så jag tänkte virka upp några och ha och ge bort när dom små liven kommer till jorden, och tänkte virka upp ett litet lager så det inte blir så stressigt just då.

Denna turkosa pläden är den senaste jag gjort och den är faktiskt virkad i samma mönster som den röda ” Happy red blanket ” bara virkat med flera färger så blir rutan som en helt annan och det är ju så roligt att kunna använda färger till att förändra en vanlig ruta till att bli en helt annan snygg ruta.

Till denna turkosa pläden har jag virkat i Tilda färg: 510, 05, 88, 89 Jag har virkat 24 rutor så det blir en lagom pläd till en barnvagn, och sedan kan ju barnet ha det som filt till sina dockor eller ha ute i gräset när dom små skall ha gofika.

När mina barn var små så sydde jag lite plädar och dom hade dom i dockvagnar och på gräsmattan och nu får även mina barnbarn dom att ha i Tipitältet jag har i ” barnbarnsrummet” så jag vet att det alltid kommer till användning, och skulle dom bli liggandes så kan man alltid göra om dom till kuddar 🙂

Mönster till rutan Granny Wheel Square hittar ni här: http://minspiration.blogspot.com/2010/04/granny-wheel-square.html och mönster till pompom kanten hittar ni här: https://camillaslivsstil.se/2016/06/18/monster-tutorial-till-virkad-pom-pom-kant/

Den ljusbruna/beiga färgen är något för ljus här än i verkligheten, då jag fotade ute så fick jag inte till det att bli riktigt bra.

Nu skall jag sätta mig och virka på plädarna jag fick i beställning, och kanske ta ett glas rött ….det är ju som sagt semester denna veckan med för min man så vi har lördag varje dag .

Kram på er så hörs vi snart igen.

Hälsningar Camilla Jirasek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s