Inlägg · Mönster

Happy babyblanket

Har smått fått dille på att virka färgstarka rutor till babyplädar. Så roligt att testa färger som man annars inte tror att dom skall matcha, men dom blir superfina. Jag tror att gör man varje ruta likadan färgmässigt så upplevs det inte så rörigt även att man har flera färger men att alla varv har en bestämd färg. ( länk till mönstret se nedan)

Många av mina virkade rutor börjar med den ljusaste färgen i mitten och går utåt mörkare och mörkare..det blir väldigt fräscht intryck.

Denna rutan jag har virkat till denna pläden har jag virkat många gånger tidigare för flera år sedan till kuddar och dom där valt att gå från mitten och utåt färgmässigt och dom känns snygga och moderna ännu.

Pläden är virkad i Tilda och Tilda Bamboo från Svarta Fåret och virknål nr 3. Färgerna är Tilda nr 46 röd 2 nystan, Tilda Bamboo ljusrosa 841, räcker gott med 2 nystan, Tilda rosa fg 41 ca 1 nystan, Tilda marsipangrön fg 83 några meter för det är bara i mitten jag har det. Roligt antagande av garnåtgång men det blev så när jag räknade och mätte rutorna och även kanten runt arbetet.

Det färdiga måttet när pläden är blockad utan pompom kanten blir 50 x 75 cm, och 24 rutor ( 4 x 6 )

Mönster till denna rutan hittar ni här: https://camillaslivsstil.se/2017/03/30/monster-till-sommarrutan-sommarkudden/

Ni hittar även mönstret och tutorial till pompom kanten under samma inlägg som mönstret till rutan. Sedan så har jag hittat på Youtube hur man virkar ihop rutor så det blir som en tunn söm istället för fastmaskor som viker sig åt olika håll, denna blir mera stilrenare och lättare att stryka. Länk till den hittar ni här: https://www.youtube.com/watch?v=MEy_GPcWnI8


Nu skall jag fortsätta med en annan ruta / pläd i turkost och mullvad. Turkost tillsammans med mullvad/brunt är himla snyggt ihop. Hoppas ni har blivit inspirerade och att ni också går loss med härliga glada färger…man ler när man virkar i glada färger och det är nyttigt för kropp och själ.

Ta hand om er så hörs vi snart igen, lämna gärna en kommentar och undrar ni över något så skriv till mig så hör jag av mig snart till er. Kram Camilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s