Inlägg · Mönster

Mönster snabbvirkad ruta…och lite annat…

Idag öser regnet ner och det är så mörkt att man fått tända i fönsterna och ha levande ljus så den råa och kyliga luften inne försvinner. Denna sommaren lär absolut inte slå något rekord i soldagar, grilldagar, bad, eller härliga stunder i paviljongen. Har terrassvärmare men det blir som att elda för kråkorna så bättre sitta inne med levande ljus och filt runt benen och virkningen i knät.

SAMSUNG CSC

Annars så rullar dagarna fort förbi och min man har nu börjat på sin 5 veckors semester. Vi har med tanke på vädret bestämt att vi skall greja en hel del hemma i år. Hoppas så klart att det blir fina dagar men efter att kikat på 10- dygnsrapporten så har vi planerat in tapetsering i ett av rummen och en makeover i tvättstugan. Förra året var ju absolut ingen ide att ge sig i kast med något som hade med större jobb hemma eller tapetsering för den delen.

Efter att stängt webbshoppen så har rummet som jag hade allt garn i blivit utrensat och det är nästan tomt där nu. Skall tapetsera med Borås Linen tapeter och inreda med ettTipitält och lite lekfullt till våra barnbarn som nu snart börjar gå och vill röja runt och då blir det perfekt rum för detta Jag kom över ett grått Tipitält på salutorget till en billig penning här om dagen och det blev super nice i rummet. Vimpel kommer jag att sy själv av stuvbitar jag har liggandes. Så en del av rummet kommer vara för lek men även att jag kan sitta där i en skön fåtölj och virka.

Här är lite bilder och ideer som jag utgått ifrån. Obs lånade bilder!

Kommer även att göra det som ett ” hobbyrum” och lekrum men i den grå färgskalan med lite accentfärger. Även en stor härlig fåtölj för barnbarnen att krypa upp i om de vill se på film. Här kommer även ett nytt skåp att sättas upp där jag kan ha alla mina garn instängda från små händer som det kliar i 🙂 Skåpet heter Ivar och kommer från Ikea och den skall målas i samma ljusgrå nyans som tapeterna. Man får plats med 3 hela catona förpackningar på höjden så det får plats myyyyyycket garn 🙂

Kommer köpa 3 st och sätta bredvid varandra och sväljer mycket garn och det är lagom högt så man kan ha fina ljusstakar, rund spegel ovan, snygg lampa, tavlor från Mrs Mighetto m.m. och högt nog så inga små fingrar river ner nått. Min dotter Linnea skulle sälja en kristallkrona men den tog jag istället och det kommer bli perfect i rummet och tillför lite ”glamour”

Virkning har det också blivit nu, men ej hunnit fota och visat. Jag har börjat och virka en ruta som jag såg en filt som Kungen & majkis hade gjort i rött och jag gav mig i kast med att virka en nästan likadan. Har haft en hel del rött Tilda från Svarta Fåret och inte vetat vad jag skall göra med det. Men nu så har jag fått virkat upp en hel del nysta och det kommer bli en riktigt fin och färgstark babypläd.

Mönstret på rutan hittar ni här: http://minspiration.blogspot.com/2010/04/granny-wheel-square.html Rutan som går i turkos och mullvad är samma ruta som den röda.

Har 3 st just nu i min närhet som väntar barn och kände att då skall jag virka upp ett gäng plädar och barnvagns mobiler som jag har att ge bort i present. Lika bra och göra flera i olika färger och mönster så har man klart det, och färdigt att ge bort när dom små kottarna kommer till jorden 🙂

Mönster till barnvagnsmobilen hittar ni i boken ”Lalylala beetles bugs and butterflies ” som ni kan köpa hos Adlibris tex. Virkar då med Catona från scheepjes. Men rutorna är virkade i Tilda från Svarta Fåret och lite Catona till prickarna.

Skriv gärna några rader om önskemål om vad ni skulle vilja att jag skriver eller vill att jag skall visa upp, allt från virkning till heminredning..Då hjälper ni mig till att bli en bättre bloggare .

Önskar er en fortsatt härlig sommar & semester, och att ni får fint väder, härliga dagar med familj & vänner, och härliga virkstunder så klart

Kram Camilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s