Okategoriserade

Nya köksluckor – nice, nice, nice

Nu är det bara 2 dagar kvar till vår resa till Thailand och Hua Hin. 
7:e året i rad så jag är väldigt glad över att vi fått ihop till resa varje år. Psoriasisen är inte så bra så det behövs mycket sol och bad så att det försvinner för ett tag.
Men vi har faktiskt byta köksluckor i köket i helgen och oj vad fint det blev 
(Grynig bild men det är grått och trist ljus utifrån )
I helgen monterade vi upp våra nya köksluckor och herregud så fint det blev. Det är så fräscht och vitt och handtagen är sååå snygga så vi är väldigt nöjda. 
Köpte köket på Köksgiganten på nätet och det är måttbeställt och allt är av hög kvalitet och perfekt passform. Så detta köket och skåp m.m på höger sida som inte syns kostade oss knappt 10000 kr och det är billigt. 
Det enda som är kvar är att såga till hyllor till vårt vinställ, den är fortfarande i björk men efter semestern skall Benny ordna det, men i helhet så är det färdigt. 

Köket heter Rondo högblank vit och jag är så glad över att det blev det för så lätt att torka av och ljust alltid i köket. Nu känns det mera som kakel, bänk, golv, bord och stolar att allt detta kommer till sin rätt. Vi kaklade och köpte ny bänk för 5 år sedan sedan så det har varit med ett tag.

Luckorna är rundade i kanterna och ger ett mjukt intryck. Handtagen däremot har vi köpt på IKEA och vi är så nöjda över att valt att ha dem liggandes, det ger ett mera exklusivare intryck och det hade sett dumt ut at ha dem ståendes för de är ju så långa. 

Ja! så här såg vårt kök ut innan mini renoveringen, och ni får hålla med om att det gjorde stor skillnad. Tyckte ändå att vi hade det ljust och fräscht innan men det går inte att jämföra med de nya luckorna. Björkluckorna köpte vi för 13 år sedan på Coop forum i Uddevalla för 5000 kr så de har verkligen varit god kvalitet och hållit sig så fina så länge. 
Vi byter inte för att de är förstörda alla luckor är hela och fina men man tröttnar ju så klart på den gula färgen och man vill ha ett kök som speglar resten av lägenheten som går i vitt. 
Här är lite före och efter bilder..som sagt det är endast luckorna och handtagen som är bytta 
Så helgen som varit har jag inte hunnit med någon virkning för vi har grejat m köket och på fredag åker vi till Thailand så det lär nog bli lite av den varan. Men jag har gjort en snuttefilt och virkat ppå ugglerutor till 2 filtar, så något har ju blivit gjort i mellan åt.  
Så jag önskar er en fortsatt fin vecka och trevlig helg
Kram på er 
Hoppas ni har blivit inspirerade
Och att ni fortsätter att läsa min blogg

Camilla

7 kommentarer på “Nya köksluckor – nice, nice, nice

 1. Hej……och tack för alla mönster Du lägger upp på Din sida……har följt Dig länge….men nu när Du skriver att Du ska till Hua Hin blir jag lite avundsjuk….fast….jag kom hem därifrån för 1 vecka sen….vilken garnaffär där är……man blir ju alldeles yr i huvet! O allt är billigt!Ha det gott i Hua Hin och än en gång tack//Margaretha

  Gilla

 2. Hej Margaretha!!Tack så mycket för alla fina ord och att du kikar in i min blogg. Ja nu är det nära för årets underbara semester. Men jag måste fråga dig! vart finns det garnaffär där? jag frågade flera gånger förra året och ingen visste nått, du kanske har någon lätt förklaring till vart det ligger, det hade varit kul och kolla in det. Du gjorde mig väldigt nyfiken nu Ler ) Hoppas vi kan slänga lite meddelande ibland det är så roligt att få inspiration och input från alla håll Hälsningar Camilla JIrasek

  Gilla

 3. Hej Maria!Kul du gillade köket, ja! jag är så nöjd över det och så den kommande resan skall göra gott för kropp och själ, helst själen 🙂 Så det känns skönt att åka på semester och sedan komma hem till ett fräscht och ljust hem så klart. Ha det så fint du med …kram camilla

  Gilla

 4. Hej igen Camilla,finns Din mailadress någonstans här? Klart jag ska berätta var garnaffären finns. Vi satt på ett ställe och drack en öl, plötsligt kom en dam med en plastpåse i handen ut bakifrån ett plåtplank….med GARN i påsen. Jag reste mig och kollade där bakom…GARN garn o garn knappar och ALLT möjligt….Den finns mitt emot en restaurang son heter nånting som börjar på på \”KO (vem kommer ihåg namnet på restauranger när det gäller garn) på andra gatan upp mot järnvägen i night market. Du får gå igenom en \”gatubar\” och till vänster sas upp på trottoaren och förbi barens diskställ ;). Hoppas Du förstår min beskrivning!Jag köpte bommullsgarn typ Tilda 200 gram för om jag minns rätt 120 bath……jag hade precis köpt en dragkedja i Sverige för 20 kr…och där kostade den 4 bath……knappar finns jättefina i alla färger ja det finns allt…men affären är trång och min käre man är inte alls så glad att jag hittade denna affären för det blev rätt många besök! (ska prata med min man och fråga om han kommer ihåg namnet på den där restaurangen….han har suttit där och väntat några gånger…)Ha det gott Margaretha

  Gilla

 5. Hej! Tack för ditt snabb svar. Min mail är camilla.jirasek@telia.comMen jag går upp mot N.market men skall jag svänga vänster vid Railway eller är det innan den första stora gatan. Men jag skall hålla koll runt N.market och fråga mig fram…kanske ta med ett nystan så de vet jag frågar efter 🙂 tack för hjälpen…vi hörs av häls camilla

  Gilla

 6. Åh ja, du måste gå till \”pysselaffären\”! Jag längtar dit redan nu 😃 Garnet kostar typ ingenting. Den jag handlar i ligger på andra delen av nattmarknaden på höger sida. Man ser knappt inte den dagtid eftersom gatustånden står för. Ett gult hus kan man titta efter. Jag vet att det finns en affär till men den hade inte så mycket tycker jag. Köket blev superfint…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s