Okategoriserade

Nyttigt och roligt till halloween

Om några veckor är det dax för halloween, och jag fick höra av några barn härom dagen att de såg verkligen framemot detta och var i full gång med bjudningar inför detta. 
Det som är roligt nu är att man kan hitta så mycket pyssel på nätet som man kan bjuda på och dekorera med på ens halloween fest. 
Här är några enkla och roliga idéer som är väl värt att göra och billiga så klart. 
Bananspöke: Halva bananer och smält mörk choklad. Gör en smal sprits av smörpapper och gör ögon och mun enl bilden. 
Clementin pumpor: Skala clementiner och skär sedan stavar av gröna äpplen som får bli pinnen på ”pumpan”
Godis i spökpåse: Använda färgade påsar att fylla lite godis i och knyt med ett tunt svart snöre och sedan måla med spritpenna ögon och mun. 
Man kan även använda sig av färgad plast som man använder till att klä skolböcker att göra egna påsar och tejpa ihop. Detta är inget examen arbete, utan skall ju bara vara en liten stund under kvällen. 
Batman sugerör: Bjud på orange färgad dricka och knyt svart satinband runt sugrören, det blir lite batman stuk över det hela. 
Fladdermus cupcake: Man kan köpa färdiga muffins och dekorera dem med mousse som du kan köpa på påse med olika smaker som vanilj, choklad, päron och spritsa på eller rullar i svart lakrits strössel.  Annars kan man ju även baka själv och spritsa på vad man vill eller göra med maräng uppe på. Fladdermössen kan man köpa färdiga på Panduro eller om man har egna stansar och trycker ut egna från svart papper.  
Marängspöke: Gör maräng enl recept som finns överallt och spritsa olika stora maränger. Smält choklad och gör små ögon och ev mun med en liten sprits som du gör av smörpapper. 
Kakspindlar: Köp dubbla choklad kakor eller baka själv, använd lakrits godissnören för att göra benen som du trycker in i kaksmeten i mitten.
 Ögonen finns att köpa i hobby affärer men vill man ha ätbara så gör glasyr som du spritsar på och sedan om du har en liten godis, smält choklad, och ha i som själva ögat.  
Det finns hur mycket ideer som helst och jag hade kunnat rabbla upp flera men det blir ett väldigt långt inlägg. 🙂
Men börja med detta, det är väldigt enkelt och väldigt gott. 

Hoppas ni har blivit inspirerade

och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

En kommentar på “Nyttigt och roligt till halloween

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s