Denna banankakan är den bästa jag gjort. Saftig och med smak av kanel och banan harmonierar väldigt bra.
Liten notis:
Det jag gjorde var att dela äggen och vispa äggulor och socker för sig och sedan vispade äggvitan till hårt skum som jag sist av allt rörde ner försiktigt i smeten för att få den lite luftig.
INGREDIENSER
portioner/st.
2 st stora övermogna bananer
50 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst.
Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten.
2. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 – 50 min 175 grader.