Okategoriserade

Sticka benvärmare

Nu har jag blivit sugen att sticka igen. Så nu har jag inhandlat garn till benvärmare och skall sätta igång direkt, kul att ha något i händerna och inte alltid sitta vid datan.

Garnet är från Svarta fåret och är mörk grå och jag stickar med 4 mm stickor på  resår och resterande med 5mm och räknar med två 50g nystan till varje. Jag försökte med rundstickor men hade inte så korta så det blir vanliga stickor och så syr jag fast ändarna istället.

Såhär gör jag:

Lägg upp 60 maskor, sticka två varv rätstickat, sticka därefter resårstickning hela vägen till arbetets slut, 3 räta, 3 aviga, inga minskningar eller ökningar. Byt till mindre stickor de sista verven för att få en fastare kant. Maska av när det återstår lite av garnet men se till att ha tillräckligt kvar för att ‘sy ihop’ långsidorna, jag använder virknål för detta, 1 fm i varje m genom båda lagren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s