Okategoriserade

Böcker jag beställt..

  Jag har blivit så intresserad av läsning inom religion, särskilt hemliga sekter och sällskap som säger sig veta sanningen om blodslinjen och även resonerar om jesus var gift och hade barn m.m. Sedan även de som talar emot allt vad de har för argument och fakta för det…Så nu är de beställda på Adlibris
Illusionen om Gud
Tänk dig en värld där förmenta häxor och kätterska vetenskapsmän aldrig bränts på bål. En värld utan korståg och självmordsbombare En värld där kvinnor inte tvingas till äktenskap eller könsstympning. Tänk dig en värld utan religion.Biologen Richard Dawkins är förmodligen världens mest kände ateist. I Illusionen om Gud tar han sig an Gud i alla hans existenser – från Gamla Testamentets sadomasochistiska tyrann till upplysningsfilosofernas välvillige Himmelske urmakare
Gåtan Maria Magdalena : sanningen om Jesu närmsta lärjunge
Var Maria Magdalena en ångerfull prostituerad? Eller var hon en jungfru av hög börd som blev Jesu hustru och mor till hans barn?
Maria Magdalena har alltid varit en omtvistad person inom kristendomen. Kyrkans officiella linje har varit att beskriv henne som en prostituerad kvinna som blir omvänd av Jesus. Samtidigt har de urkunder som berättar hur det verkligen förhöll sig smusslats undan, hemlighållits eller förnekats.
Hemligheternas brödraskap
Nattliga sammankomster på kyrkogårdar, invigningsriter där man dricker blod och offrar små barn. Få ordenssällskap omgärdas av så ohyggliga myter som frimurarna.
Denna unika bok ger den historiska bakgrunden och belyser ordens utveckling och anpassning till det moderna samhället. Det är en historia om ett socialt, politiskt och ekonomiskt nätverksbyggande mellan människor i samhällets olika skikt och om en avsevärd vänskapskorruption. Men det är även en berättelse om en informell demokrati, ordensmystik, manliga riter, välgörenhet, vitterhet, andlig utveckling och tankar om att skapa ett bättre samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s